Het Intakegesprek

Al in 1976 schreven Frans Verhaaren en Ernst Drukker een destijds spraakmakend artikel over de intakefase in adviesprocessen. Op verzoek van Management Consultant Magazine schreven zij in 2002 een geactualiseerde en herziene versie ("Adviseren is een voortdurende intake") als start van de serie vakartikelen in dit tijdschrift. De materie van dit artikel vormt de kern van een eendaagse masterclass voor adviseurs, interimmanagers, staffunctionarissen en projectleiders over het intakegesprek: in een persoonlijke ontmoeting met de auteurs kunnen de deelnemers de kunst van het relatie leggen en onderhouden met je opdrachtgever wezenlijk verbeteren.

In de intakefase wordt inhoudelijk de basis de basis gelegd voor de koers van een veranderings- c.q. adviesproces. Bovendien krijgt de opdrachtgever in deze fase qua werkproces een demonstratie van hoe het verdere proces zou kunnen gaan verlopen. Voor de opdrachtnemer blijkt altijd het lastigste te zijn om de paradox te hanteren tussen enerzijds een klantgerichte opstelling naar de opdrachtgever en anderzijds een professionele opstelling die voldoende ruimte creŽert voor de nodige interventies. De basis voor een succesvol veranderingsproces wordt gelegd in het eerste uur in de relatie met de opdrachtgever: tijdens het intakegesprek. Daar en dan wordt bepaald of de opdracht Łberhaupt wordt verleend en hoeveel speelruimte de adviseur / interimmer / projectleider eigenlijk krijgt bij de uitvoering. Daarom is die fase zo cruciaal voor het verwerven en succesvol uitvoeren van veranderingsopdrachten.

In de eendaagse masterclass krijgen de deelnemers de kans persoonlijk feedback te krijgen van de auteurs alle paradoxale aspecten van het intakegesprek en bieden tal van oefensituaties aan om de deelnemers hun eigen vaardigheid in het relatie leggen met opdrachtgevers te laten verbeteren. Frans Verhaaren en Ernst Drukker hebben elk meer dan 30 jaar ervaring als adviseur in adviesprocessen en zullen de deelnemers met hun eigen voorbeeldgedrag helpen deze cruciale relatiekunde te perfectioneren.